Полузащитникът на националния отбор на Германия по футбол Юлиан Дракслер призна, че може да се раздели с клубния си тим Пари Сен Жермен заради малкото игрово време, което получава при парижани.

Дракслер не е редовен избор на старши треньора на ПСЖ Маурисио Почетино, а това се отразява директно на шансовете му да попадне в състава на Германия за предстоящото Световно първенство в Катар от 21 ноември до 18 декември.

„Щастлив съм, че играх 90 минути за първи път от дълго време. Все още съм уверен, че имам необходимите качества“, заяви 28-годишният Дракслер след като записа цял мач с националния екип в контролата срещу Израел.

„Ситуацията в клуба ми не е лесна. Липсва ми ритъм“, каза още Юлиан Дракслер, който има още две години от настоящия си договор с Пари Сен Жермен.

„Не съм говорил лично с треньора по темата, но той вече ни каза, че иска играчи, които са здрави и в игрови ритъм. Трябва да играя повече мачове, за да попадна в състава за Мондиал 2022. Ще видим какво ще се случи през лятото“, добави Дракслер, цитиран от БТА.